štvrtok 28. januára 2010

SendMails - hromadné posielanie emailov


Ak podnikáte, určite využívate pre zviditeľňovanie vašej spoločnosti a komunikáciu s vašimi zákazníkmi internet. Máte internetovú stránku na ktorej si zákazníci nájdu všetky potrebné informácie o vás a vašich produktoch. Máte už svojich klientov s ktorými sa snažíte udržiavať kontakt, aby sa k vám vrátili aj v budúcnosti a povedali o odporučili vaše služby aj svojim známym. Asi už tušíte o čom bude tento článok. Rozposielanie reklamných emailov je však dnes už veľmi citlivá téma, ktorú nemôžete podceniť.


Otočím trochu poradie a začnem tým čo treba dodržať skôr, ako sa rozhodnete použiť program SendMails pre svoje podnikanie.

Reklamný email verzus Nevyžiadaná elektronická pošta


Úlohou reklamného emailu je informovať zákazníkov o výhodnej ponuke. Ak však nedodržíme správnu formu a spôsob, môžeme so zákazníkom prísť skôr do konfliktu a na dobro si to u neho pokazíme. Stačí keď zákazník pochopí našu reklamu ako nevyžiadanú poštu(spam). V niektorom z ďalších príspevkov uvediem niekoľko príkladov, ako by mal vyzerať email, aby ho klient nepovažoval za tzv. spam.

Čo vraví legislatíva Slovenskej republiky o „spame“



V legislatívnom rámci SR je problém „spamu“ zapracovaný v zákone o reklame (147/2001 Z.z.), v zákone o elektronickom obchode (22/2004 Z.z.) a v zákone o elektronickej komunikácii (610/2003 Z. z.). Uvedené zákony jednoznačne stanovujú zákaz posielania reklamy resp. správy automatickým telefonickým volacím systémom, telefaxom a elektronickou poštou bez predchádzajúceho súhlasu ich užívateľa, ktorý je príjemcom reklamy. Zákon o elektronickej komunikácii uvádza samotnú definíciu nevyžiadanej pošty.

Konkrétne paragrafy si môžete prečítať tu.


Spôsoby získavania emailových adries


Na horeuvedený zákon nezabudnite ani pri hľadaní spôsobu ako získavať emailové adresy pre svoje reklamné emaily.
Ako získavať emailové adresy?
Registračné, súťažné a kontaktné formuláre na vašej web stránke doplňte o zaškrtávacie políčko pre vyjadrenie súhlasu s prijímaním informačných emailov. Pridajte na stránku formulár pre prihlásenie do "newsletter".
Ako to určite nerobiť?
Nedajte sa zlákať k vyhľadávaniu adries na internete alebo k nákupu databáz s kontaktami.

Popis programu SendMails


A teraz už konkrétny program. Keď sa pokúsite vyhľadať program pre reklamnú kampaň prostredníctvom hromadných emailov, nájdete veľa programov v anglickom jazyku. Ďalší problém na ktorý narazíte je rôzna, častokrát prehnaná cena týchto programov. Nájdete aj riešenia, ktoré od Vás očakávajú mesačné poplatky.
Niektoré riešenia sú realizované ako webaplikácie a potrebujú byť umiestnené na vhodnom webhostingu.
Každé toto riešenie má svoje výhody a nevýhody.
Ja som našiel a odporúčam svojím partnerom komparný, užívateľsky príjemný prgram, ktorý zvládna všetky požiadavky pre riadenie a realizovanie emailovej reklamnej kampane.

Program SendMails je v českom jazyku a môžete si ho stiahnuť z internetovej stránky http://www.hromadnaposta.cz/. K dispozícií je aj bezplatná verzia programu. Kto to však s podnikaním na internete myslí Vážne, pre toho je aj cena platenej verzie určite zaujímavá.

1 komentár:

  1. http://slovenskeweby.eu/program-pre-hromadne-posielanie-emailov/ - podporuje gmail,yahoo,vlastný email klient. HTML formát, prílohy, prosto pohada za minimálny poplatok.

    OdpovedaťOdstrániť